сряда, 13 юни 2012 г.

Обучение по премахване на зловреден софтуер

UNITE


През последните 4-5 години, кибер престъпността нарасна до такива нива, че според статистиката приходите от нея са достигнали над 100 милиарда долара в световен мащаб, а реално може би цифрата е много по-голяма. Един от основните инструменти в брашна е зловредният софтуер. Зловредният софтуер е обобщаващ термин, включващ вируси, червеи, троянски коне, шпионски софтуер, рекламен софтуер и други. През 2011 година, статистиката на една от най-големите компании доставчици на антивирусен софтуер Sophos Ltd., сочи че на всяка половин секунда се създава напълно нов зловреден софтуер и това представлява 60% ръст спрямо предходната 2010 година. Социолозите вещаят в пъти по-мрачни резултати през настоящата 2012 година. Тези факти сочат все по-сериозната нужда от мерки срещу бързо растящата кибер престъпност. Освен адекватни мерки от държавните институции на всяка държава, резултатите могат да бъдат постигнати от самите интернет потребители.

В Интернет мрежата има създадени големи общества (ИТ форуми), състоящи се от професионалисти, с дългогодишен опит в борбата със зловреден софтуер, които с удоволствие помагат на потребители от различна националност и възраст да бъдат обучени по специално изготвена програма и материална база в борбата със зловредния софтуер. Цялото обучение става, докато си стоите вкъщи пред компютъра или навън в парка. Знанията, които ще придобиете ще ви помогнат да защитавате вашите компютри от нарастващите интернет атаки. Целта на това занятие е, след като приключите обучението си да помагате в рамките на обществото (а и не само) на хора, които изпитват сериозни проблеми с премахването на зловредния софтуер от техните системи. За целта е необходимо да отделяте част от свободното си време в четене на материали и практически занятия, които ще ви доведат до крайния резултат. Също така е нужно да притежавате базови знания за работа с операционните системи (само и единствено тези на Microsoft Windows). Необходимо е и владеенето на добър английски език, защото обучението се извършва изцяло на английски език. Не на последно място е мотивацията и желанието да помогнете за един по-добър и сигурен дигитален свят. В замяна ще получите много материали, задълбочена информация за актуалния зловреден софтуер, инструментите срещу него и множество контакти с големи имена в областта на информационната сигурност.

Едно от тези подходящи общества се нарича UNITE (Unified Network of Instructors and Trained Eliminators). За да се включите в борбата със зловредният софтуер е необходимо да влезете в официалната им страница и да си изберете училище. Всички налични възможности, можете да откриете: тук.

Ако имате някакви въпроси, съмнения или оплаквания, ще се радвам да мога да помогна.

3 коментара:

  1. Здравейте Борислав Иванов. Избрах си Bleeping Computers , за обучение но ми пише това:

    Click on the program that you wish to sign up for.

    Malware Removal Training Program
    No available slots. Please check back at a later time.
    Have a passcode? Click here

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте!

    Това, което получавате като информация означава, че в момента няма свободни места в тренировъчната програма на BleepingComputer. Много е натоварена и се налага, ако имате желание за теб, честичко да дебнете за свободно място.

    ОтговорИзтриване
  3. Ако не е секретно вие къде сте се обучили да премахвате зловреден код?

    ОтговорИзтриване